ЗАЕДНИЦА НА ФИЛМОФИЛИ

Филмски прегледи, настани, подкаст, предизвици и новости. Водич за опстанок на филмофилите со филмовите од европската кинематографија што мора да ги знаете.

НЕДЕЛА НА ЕВРОПСКИ ФИЛМ

Учествувај во Eвропскиот Филмски Предизвик

Филип Гаговски е побeдник во предизвикот #WesternBalkansChallenge

Денес започнува #WesternBalkansChallenge

Среќниот ФИЛМОФИЛ Владимир Смиљковски ќе зачекори на црвениот тепих во Кан

ИНТЕРВЈУ: Игор Иванов Изи, режисер

Слободата на изразот и критиката на општеството се битието н...

ИНТЕРВЈУ: Наталија Теодосиева, актерка

Борбена и упорна кон постојаната среќа и силната љубов

ЗАПОЧНА НОВ ЕВРОПСКИ ФИЛМСКИ ПРЕДИЗВИК!

08 март до 17 мај 2021 год., ќе играме?

ТРИ ЕВРОПСКИ ФИЛМОВИ ПО ПРЕПОРАКА НА ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АНКЕ ХОЛШТАЈН

Нели ви ветивме лето исполнето со европски филмови?!

3 ДЕБИТАНТСКИ ЕВРОПСКИ ФИЛМОВИ РЕЖИРАНИ ОД ЖЕНИ, ПО ПРЕПОРАКА НА АНА ОПАЧИЌ

На само една недела пред почетокот на Beach Film Festival во...

ВАСИЛ ЗАФИРЧЕВ ПРЕПОРАЧУВА ТРИ ЕВРОПСКИ ФИЛМОВИ СО ИЗАБЕЛ ИПЕР

Во тек е третиот European Film Challenge. Следува лето испол...

ГОЛЕМИТЕ МОДНИ ИМИЊА ВО ЕВРОПСКАТА ФИЛМСКА ИНДУСТРИЈА

European Film Challenge ве води на архивско патување низ ист...

ЕВРОПСКИ ФИЛМОВИ ПО ПРЕПОРАКА НА АМБАСАДОРОТ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА – САМУЕЛ ЖБОГАР

„Не сум голем познавач на филмската уметност, јас едноставно...

3 ЕВРОПСКИ ФИЛМОВИ ШТО ГО ИНСПИРИРАА МИЛЧО МАНЧЕВСКИ НИЗ КАРИЕРАТА

Милчо Манчевски за #ФилмофилитеПрепорачуваат и блогот на #Eu...

5 ЕВРОПСКИ ФИЛМОФИ ОД ЖЕНИ РЕЖИСЕРИ, ПО ПРЕПОРАКА НА ДИНА ДУМА

Нашиот втор блог-гостин во #ФилмофилитеПрепорачуваат е режис...

5 ЕВРОПСКИ ФИЛМОВИ ШТО ЌЕ ТЕ РАСПОЛОЖАТ ВО КАРАНТИН, ПО ПРЕПОРАКА НА САШКО ПОТЕР МИЦЕВСКИ

Од комедија за непочитувањето на владините карантински мерки...