ЗАПОЧНА НОВ ЕВРОПСКИ ФИЛМСКИ ПРЕДИЗВИК!

08 март до 17 мај 2021 год., ќе играме?

За сите фимофили и љубители на инди киното започна нов предизвик кој ќе трае до 17 мај 2021 година. Предизвикот веќе е познат! Гледаме 10 европски филмови на легална платформа за време од 10 недели, собираме поени и го имаме победникот кој ќе отпатува на црвениот тепих во Кан, на Канскиот Филмски Фестивал 20218.

Следуваат недели исполнети со многу нови и стари европски филмски остварувања, препораки, содржина од зад камерите, игри и многу нови содржини. Љубителите на филмот треба да се регистрираат на https://europeanfilmchallenge.eu/mk/ и редовно да не следат на социјалните медиуми, Facebook и Instagram.

Кој европски филмови ќе те однесат на Кан?

*Во случај овој фестивал да биде откажан поради ситуацијата со вирусот Ковид-19 или доколку постојат рестрикции за патување победникот ќе добие Home Cinema Experience пакет.