Pobjednik prvog ovosezonskog izdanja EFC-a je Ilija Ćeranić

Prvo ovosezonsko izdanje European Film Challenga dobilo je svog novog pobjednika. U neizvijesnoj borbi do samog kraja, za pobjedničko postolje borila su se tri takmičara, a pobjedu je ostvario Ilija Ćeranić iz Banja Luke.

Iz Udruženja filmskih radnika i ovoga puta ne skrivamo zadovoljstvo što je iza nas još jedan uspješan izazov, koji su svojim učešćem uveličali brojni takmičari. Važno nam je i podsjetiti da su se prvobitne nagrade za ovaj jedinstveni izazov vratile u igru, pa će tako naš Ilija u februaru naredne godine uživati u svim čarima Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu.

Pobjedniku čestitamo i želimo sretan put na Berlinale, a ostale učesnike pozivamo da učestvuju i na narednom druženju, koje starta početkom nadolazeće godine. Stoga, pratite našu web stranicu (europeanfilmchallenge.eu) ili FB stranicu (europeanfilmchallengeBIH), na vrijeme se informišite o nastavku takmičenja i ne propustite priliku za učešće u ovom interaktivnom izazovu.

Drugoplasiranu Lauru Burnner iz Sarajeva i trećeplasiranog Branislava Stošića iz Banja Luke nagradit ćemo knjigama o filmu.

Do novog druženja, tim EFC-a vam želi sretne i ugodne predstojeće praznike, a u novoj godini pregršt dobrih filmskih ostvarenja!