Nastavak European Film Challenge sage

Treći serijal European Film Challenge u BiH dobio je svoj prvi nastavak, koji će trajati od 8. novembra do 17. januara. 

Protekle dvije godine, koliko se već družimo s vama, pokazale su da je ovaj Izazov odličan način za promociju evropske kinematografije i gledanja evropskih filmskih ostvarenja, ali i izvor dobre zabave u 'borbi' za vrijedne nagrade. Zašto onda ne nastaviti tradiciju?! 

Stoga, ne propustite priliku za učešće u prvom krugu trećeg serijala EFC-a, koji za ljubitelje dobrog filma već treću godinu zaredom organizuje Udruženje filmskih radnika BiH, uz podršku MEDIA fonda (Creative Europe).

Dva su uslova koja pred vas stavljamo za učešće u Izazovu: da ste punoljetni i da volite film. 

Ukoliko ispunjavate ova dva uslova, onda vam ni zadatak neće biti težak. Naprotiv, uživat ćete u takmičenju.  Dakle, ono što treba učiniti nakon prijave za učešće na stranici europeanfilmchallenge.eu, jeste da pogledate 10 evropskih filmova, na nekoj od legalih platformi ili u kinu, ukoliko je to moguće. O tome nam pošaljete dokaz - fotografija ekrana, kino platna, karte za kino, te uz hashtag #europeanfilmchallenge, a informaciju o pogledanom filmu podijelite javno na jednoj od društvenih mreža.

Filmovi koje prijavljujete moraju trajati duže od 52 minute i biti producirani u zemljama članicama EU i zemljama učesnicama u MEDIA projektu. Svaki film donosi vam bodove, svaka različita platforma dodatne bodove, a tu su također i specijalni bodovi koje, kao i do sada, dodjeljujemo za gledanje bosanskohercegovačkih filmskih ostvarenja, te gledanje filmova u bh. kinima. 

Nagrada za učesnika sa najviše osvojenih bodova je paket Premium Cinema at Home Experience, ali tu su uvijek nova iznenađenja. Stoga nas redovno pratite na našoj web stranici (europeanfilmchallenge.eu), te na FB stranici (europeanfilmchallengeBIH), gdje također možete pronaći sve novitete, zanimljivosti, pravila i pojedinosti u vezi sa jedinstvenim European Film Challenge, ali i kontaktirati nas za sva pitanja koja se tiču ovog Izazova.

Učesnicima želimo mnogo sreće, dobar odabir filmova i dosta zabave, i da najbolji pobijedi, a svima nama – da ostanemo odgovorni, brinemo za svoje, ali i zdravlje ljudi koji nas okružuju.