A šta gledati za vikend?

Kriza zbog pandemije COVID19 u našoj zemlji ponovo doseže nevjerovatne razine i ovaj vikend je najvjerovatnije najbolje provesti u kući. Kako bismo vam pomogli da prekratite vrijeme, ali i da lakše učestvujete u #EuropeanFilmChallenge, provjerili smo šta od evropskih filmova igra na našim TV ekranima u ova tri dana. Nadamo se da ćete naći nešto za sebe, a i da ćete lako otkriti koji od ovih filmova nosi nagradne bodove :)

PETAK, 19.3.2021.

On + ona / Un + une (2015)

CineStar TV, 02:00

 Antoine (Jean Dujardin) je svjetski poznati filmski skladatelj i svjetski poznati ženskar. Svi su očarani njegovim jedinstvenim šarmom. Sve će se to promijeniti nakon jedne noći provedene s Alice. Njihova se avantura lagano pretvara u ozbiljnu ljubavnu vezu. Ipak, Antoine ubrzo odlazi u Indiju raditi muziku za indijsku verziju filma Romeo i Julija. Tamo upoznaje suprugu francuskog veleposlanika u Indiji i započinje novu avanturu.

 

Ponoć u San Petersburgu / Midnight In Saint Petersburg (1996)

Pink Thriller, 06:00, 12:00

Cinični Harry Palmer (M. Caine) ostarjeli je britanski tajni agent na zalazu karijere, koji radeći u Moskvi doznaje da je u toku operacija krijumčarenja osiromašenog plutonija na Zapad. U društvu Nikolaja Petrova (J. Connery), svog mladog ruskog kolege zaljubljenog u atraktivnu glazbenicu Tatjanu (T. Jackson), Harry odluči kontaktirati svog starog znanca Jurija (A. Davydov), i doznati što se kuha u moskovskom podzemlju. 

 

Djeca jeseni (2013)

CineStar TV, 10:45

Markova supruga Maša nestala je prije tri godine u planinskoj ekspediciji, a njezino tijelo nikada nije pronađeno. On sada živi s desetogodišnjom kćeri Marijom, dok im u svakodnevnoj rutini pomaže Lidija, zajednička prijateljica koja sve teže skriva osjećaje prema Marku. S obzirom da je forenzičar, Marko je suočen s izborom - čekati i tražiti dokaze o supruginoj sudbini ili prihvatiti novi život koji nevidljivo stvaraju Marija i Lidija. Misteriozna pisma koja svaki mjesec dolaze navodno od Maše, kao i neočekivani razvoj događaja, otkrivaju da Marko zna puno više o sudbini svoje žene nego što to izgleda...

 

Utrka života / Rush (2013)

CineStar TV, 12:45 

Utrka života je sportsko/biografska drama o suparništvu vozača Formule 1 Jamesa Hunta, nadarenog engleskog playboya, i smirenog Austrijanca Nikija Laude, koje je počelo tijekom sezone 1970. 

 

Španjolski apartman / L'auberge espagnole (2002)

CineStar TV, 15:00

Parižanin Xavier (R. Duris) odlazi na Erasmus stipendiju na Ekonomski fakultet u Barceloni. Brzo po dolasku on nalazi stan za iznajmljivanje studentima u kojemu već živi nekoliko mladih iz raznih europskih zemalja. Tijekom godine dogodit će mu se mnogo lijepih i veselih trenutaka, no i bolnih, većinom ljubavnih, spoznaja.

 

Jasmina (2010)

BHT1, 20:45, 

subota 23:45

Safa, krhka i slabašna srčana bolesnica, i njena višemjesečna unuka, Jasmina, dolaze humanitarnim konvojem iz ratnog Sarajeva u njihov porodični apartman u malom primorskom mjestu. Njihov komšija, alkoholičar Stipe, pravi im svakodnevne probleme. Safa je zabrinuta jer se njeno zdravstveno stanje pogoršava i u jednom od snažnih astmatičnih napada, nemajući izbora, u očaju lupa Stipi na vrata koji, polupijan, ne uspijeva shvatiti o čemu se radi. Safa mu daje sliku Jasmininih roditelja, broj telefona, upozorava ga da je Jasmina sama u stanu, i pada u nesvjest. Stipe sad mora donijeti odluku šta dalje.

 

SUBOTA, 20. 3. 2021.

Crvena živa / Red Mercury (2005)

Pink Crime & Mistery, 06:00, 12:00

Troje terorista, koji u stanu u Londonu sastavljaju bombu, bježeći od policije uzimaju goste restorana za taoce.Cijelu situaciju čini još gorom to što je bomba napravljena od crvene žive, visoko tehnološkog oružje čija upotreba može imati nesagledive posljedice.

 

Charlie i tvornica čokolade / Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Nova TV, 10:05

Charlie Bucket (F. Highmore) živi u trošnoj kućici izvan grada s mamom, tatom, dvije bake i dva djeda. Tata mu je slabo plaćeni izumitelj, a djedovi i bake po cijeli dan leže u jednom krevetu, jer ih više i nemaju. Mama se brine o svima i nastoji ih prehraniti unatoč neimaštini. Charlie pomaže koliko može, a životni mu je san da jednog dana uđe u najslavniju tvornicu čokolade na svijetu, čiji je vlasnik Willy Wonka (J. Depp).

  

NEDJELJA, 21. 3. 2021.

Stranac na kiši / Le passager de la pluie (1970)

Pink Crime & Mystery, 6:00

U zaboravljenom malom gradiću na francuskoj obali Mellie (Marlène Jobert) siluje tajanstveni maskirani stranac koji se usred kiše pojavi u mjestu. Mellie se uspije pribrati, ubija svog napadača te baca njegovo tijelo u more i zataškava slučaj. No odjednom se pojavi Harry Dobbs (Charles Bronson) koji zna što se dogodilo.

 

Gaston: Šeprtlja nad šeprtljama / Gaston Lagaffe (2018)

CineStar TV, 11:30

Gaston radi kao znanstvenik u uspješnoj firmi čiji je moto “Učinimo beskorisno korisnim”, ali je on pomalo nerazuman i veoma šeprtljast. Naravno, nimalo ne olakšava to što Gaston u ured dolazi sa svojom mačkom, galebom i zlatnom ribicom u autu iz 1920-ih koji energiju prikuplja solarnim ćelijama. Moće li Gaston spasiti tvrtku od samog sebe?

 

Tako to radi glavni kuhar / Comme un chef (2012)

CineStar TV, 15:10

U ovoj kulinarskoj komediji, kuhar veteran se sukobljava sa novim direktorom lanca restorana u kojem radi, koji želi da restoran izgubi jednu zvjezdicu kako bi doveo mlađeg glavnog kuhara koji se specijalizirao za molekularnu gastronomiju. 

 

Kraljevstvo nebesko / Kingdom of Heaven (2005)

Pink Premium, 20:00

Križarski ratovi - 200-godišnji sukob Europe i istoka koji je podijelio svijet – okvir su priče o mladome Francuzu koji otkriva da je njegova sudbina u viteštvu, i koji nastoji živjeti onako kako bi vitez doista trebao.

 

Pusti snovi (1968)

RTRS, 21:16

Ljuba Popović je prodavac u jednoj robnoj kući velegrada, mogao bi da živi mirno i lijepo ali njegovi snovi mu staju na put. U slobodno vrijeme on piše scenarije, glumi u amaterskim pozorištima i sanja o svijetu filma. Ljuba je, u ovoj tragi-komičnoj priči, zaljubljen u filmsku zvijezdu sa kojom u snovima dolazi do nestvarnih susreta i doživljaja.