Free Kino Valter: Program do kraja European Film Challengea

Od otvaranja Free Kina Valter u novembru prošlo godine, Filmski centar Sarajevo postao je jedan od bitnijih partnera Izazova i to iz veoma jednostavnog razloga: gdje još možete besplatno pogledati filmove koji vam svaki put zasigurno nose dodatne bodove!

Kao i do sada, Free Kino Valter nastavlja sa prikazivanjem bh. filmova iz svoje bogate kolekcije.

Jučer ste imali priliku pogledati film HOROSKOP Bore Draškovića i uživati u bravuroznim izvedbama Milene Dravić i Dragana Nikolića, koji su se upoznali baš na snimanju ovog filma, a sve do kraja mjeseca jula moći ćete uživati u bosanskohercegovačkim klasicima i učestvovati u European Film Challengeu s njima.

Za sada vam donosimo informacije o sljedeća dva filma, a kada budete imali vremena, vratite se na ovaj blog i provjerite dopune programa koje smo dobili iz Filmskog centra Sarajevo.

01.07.2021, 20:00, POD SUMNJOM (1956), Branko Belan

Andre Naračić, partizan iz imućne porodice, uspijeva pobjeći iz talijanskog logora i vratiti se u svoje rodno selo u Dalmaciji. Po povratku se sučava sa nerazumijevanjem okoline i različitim podvalama koje ga trebaju prikazati kao izdajnika.

08.07.2021, 20:00, LJUBAV I BIJES (1978), Bakir Tanović

U jednom od rijetkih horor filmova, bosanskohercegovačke kinematografije, Simeon se ženi mladom pekarevom kćeri, no kada se nakon svadbene noći vrati s puta, u nju kao da je ušao „bijes“: pomahnitala je i odbija ga primiti u bračnu postelju. Kako nastavlja ova domaća inačica ISTJERIVAČA ĐAVOLA, morat ćete otkriti sami.

15.07.2021, 20:00

22.07.2021, 20:00

29.07.2021, 20:00

Gledajte filmove, a javite se i nama ponekad kako vam se sviđaju!