Spremni za otvaranje 12. Omladinskog filmskog festivala?

Uprkos epidemiji, organizatori OFF-a uspjeli su organizirati festivalske aktivnosti uživo po dvanaesti put i to na višoj razini nego prije i pridržavajući se svih mjera opreza.

Festival će biti otvoren u petak, 24. jula, i trajat će 6 dana, tokom kojih će gledatelji moći pogledati filmove na 4 lokacije.

U Pozorištu mladih, na lokaciji Ultra Cinema, moći ćete pogledati kratke filmove iz selekcija OFF Generacija i Wolf Competition.

Na Marin Dvoru, na parkingu, će ponovo biti organizovano drive-in kino u kom ćete u selekciji 6 dugih igranih filmova, moći pogledati i jedan francuski - THE SHINY SHRIMPS - u ponedjeljak, 27. 7.

U Gimnazijskoj ulici, u dvorištu osnovne škole Safvet-beg Bašagić, bit će organiziran Addiko Open Air na kom ćete moći pogledati filmove iz selekcije Velikih 5 i Best OFF. U sklopu ove selekcije, izabrana su dva evropska filma: danski CLUB OF UGLY CHILDREN, koji će igrati u ponedjeljak 27. 7. i britanski BEACH RATS, koji je planiran za zatvaranje Festivala, 29. 7.

Program planiran za Addiko Open Air, bit će prikazan u na Termalnoj rivijeri Ilidža, tako da imate pogledati ove filmove i iz udobnosti ležaljki.

Broj gledatelja na projekcijama je ograničen, tako da požurite da nabavite karte! Detaljan program Festivala možete pogledati ovdje.

Uživajte u filmovima i učestvujte u #EuropeanFilmChallenge!