Novo druženje uz EFC može da počne!

European Film Challenge u BiH poziva sve ljubiteljima sedme umjetnosti u novu pustolovinu posljednjeg kruga trećeg ciklusa EFC-a, koji traje od 10. juna do 10 augusta.

Pred nama su dva mjeseca novih uzbuđenja i iznenađenja, stoga ne propustite priliku za učešće u novom izdanju EFC-a, koji za filmske sladokusce nastavlja priređivati Udruženje filmskih radnika u FBiH, uz podršku MEDIA fonda (Creative Europe).

Pravila i uslovi učešća jednaki su kao i do sada. Primarni uslovi su da ste punoljetni, te da uživate u gledanju filmova. Ako ispunjavate i ovaj drugi uslov, onda će i zadatak koji pred vas stavljamo biti čista zabava – pogledati 10 evropskih filmskih ostvarenja i na taj način se takmičiti za vrijednu nagradu, paket Premium Cinema at Home Experience, koji uključuje kvalitetan filmski projektor i godišnju pretplatu na nekoliko VOD platformi.
Osnovna pravila za učešće su:
-    najprije se prijavite za učešće na stranici europeanfilmchallenge.eu, 
-    pogledajte 10 evropskih filmova, na nekoj od legalnih platformi ili u kinu,
-    o pogledanom filmu nam pošaljete dokaz - fotografiju ekrana, kino platna, karte za kino..., 
-    uz hashtag #europeanfilmchallenge podijeliti javno fotku na jednoj od društvenih mreža.

Filmovi moraju trajati duže od 52 minute i biti producirani u zemaljama članicama EU ili zemljama učesnicama u MEDIA projektu. Svaki od pogledanih filmova donosi vam bodove, svaka različita platforma dodatne bodove, a tu su i specijalni bodovi koje dodjeljujemo za gledanje bosanskohercegovačkih filmskih ostvarenja i gledanje filmova u bh. kinima. 

Za sve dodatne pojedinosti, pravila, novitete i zanimljivosti svakako posjetite našu web stranicu (europeanfilmchallenge.eu), FB stranicu (europeanfilmchallengeBIH) instagram profilm Udruženja filmskih radnika ili nas bez ustručavanja kontaktirajte za sva pitanja koja se tiču ovog Izazova. 

Ko će biti naš naredni pobjednik i koji će mu filmovi obezbijediti pobjedu, ne znamo. Ono što znamo jeste da se radujemo novom druženju, te i ovog puta nadamo velikom broju učesnika.
Želimo vam dobru zabavu, uz što više osvojenih poena!