Kako do filmskog projektora?

Znate nekoga ko ne voli filmove? Mi ne. Pošto je to riješeno, ovaj put nećemo razgovarati o filmovima, nego ćemo direktno preći na nagrade :)

European Film Challenge je došao do posljednjeg kruga u ovom ciklusu i sretni pobjednik (ili pobjednica) će sa sobom odnijeti Home Cinema Experience, koji podrazumijeva filmski projektor i različite VOD pretplate. Kako do nagrade? Jednostavno.

1.     Pogledajte legalno 10 evropskih filmova, igranih, dokumentarnih ili animiranih, dužih od 52 minute.

2.     Svaki put kad pogledate film, uslikajte kino ulaznicu ili filmsko platno ili omot originalnog DVD-a, video kasete ili TV ekrana, budite kreativni, ali ne pretjerujte. Mora se vidjeti koji je film i na kojoj platformi.

3.     Podijelite fotografiju na Facebooku, Instagramu ili Twitteru. Pazite, fotografija mora biti javno objavljena (kod ispravne objave, pored datuma objave će vam se naći mala planeta Zemlja, ne čikice) i sa hashtagom #EuropeanFilmChallenge!

4.     Kako bi dobili više bodova gledajte filmove u različitim kinima, na festivalima, na VOD platformama, DVD-ovima. Svaka nova "platforma" nosi nove bodove.

 5.     Mislite na dodatne bodove! Dva su načina da dobijete dodatne bodove:

·       Pogledajte bosanskohercegovački film! Svaki bh. film nosi dodatne bodove. 

·       Gledajte filmove u kinima!

6.     Ako niste sigurni u nešto, kontaktirajte nas preko Facebook stranice European Film Challenge BiH – mi ćemo vam rado pomoći.

7.     I zapamtite: Uploadovati možete maksimalno 10 filmova, ali ih možete mijenjati ako poželite. Ipak, oprez! U posljednjih deset dana Challengea, ne možete mijenjati filmove, samo dodati nove! 

 

Sretno!