Imamo pobjednicu!

Pobjednica ovosezonske sage zvane European Film Challenge je Berina Hasanbegović iz Sarajeva. Naša nova pobjednica će uskoro pakovati kofere za odlazak na Cannes Film Festival, jer upravo je to mjesto o kojem sanja većina filmoljubaca, a ujedno i nagrada ovog dijela našeg izazova.

Ovaj krug European Film challenge-a je imao najveći odaziv takmičenja do sada i najveći broj pregledanih filmova. Ipak,Berinina pobjeda je ubjedljiva, a ostalima želimo više sreće drugi put.

Uvjereni smo da će naša pobjednica uživati i dugo pamtiti dešavanja od 14. do 25. maja, kada se održava ovogodišnje izdanje prestižnog filmskog festivala u Cannesu. Stoga ni vi ne propustite narednu priliku za obilazak neke od najboljih svjetskih filmskih smotri. Uskoro ćete za takvo nešto imati priliku, jer nam nastavak EFC-a, pored gledanja dobrih filmova tokom trajanja izazova, donosi i odlazak na Internacionalni filmski festivala u Veneciji, koji će se ove godine održati od 28. augusta do 7. septembra.

Ekipa EFC-a pobjednici šalje čestitke na zasluženoj pobjedi, a sve vas i ovoga puta poziva da ostanete uz EFC, učestvujete u narednom druženju i uvećate si šanse za odlazak na ovaj prestižni filmski festival. O novom izdanju izazova uskoro saznajte sve što vas zanima i to putem naše web stranice (europeanfilmchallenge.eu), FB stranice (europeanfilmchallengeBIH), TikTok-a (europeanfilmchallengebih) ili na instagramu (europeanfilmchallenge_bh).

Medijski partneri projekta su RSG i Antena Sarajevo.