U kinu Meeting Point u Sarajevu od 12. do 14. decembra održat će se program Dani ljudskih prava. U programu su tri filma s početkom u 18 sati, panel i diksusija. Program se održava u organizaciji Ambasade Kraljevine Nizozemske i Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, uz podršku Sarajevo Film Festivala. Ulaz je besplatan!

Večeras imate priliku da pogledate film SAMO KAD SE SMIJEM, a poslije filma će biti organizovana panel diskusija. U panelu sudjeluju / Panelists: Elma Tataragić, scenaristica /screenwriter, Vanja Juranić, rediteljica/director, Henk van den Dool, ambasador Kraljevine Nizozemske u BiH / The Ambassador of the Kingdom of the Netherlands in Bosnia and Herzegovina, Jo-Anne Bishop, predstavnica UN Women ureda u BiH / Representative of UN Women Office in Bosnia and Herzegovina. Moderatorica / Moderator: Kristina Ljevak Bajramović.

Radnja filma prati Tinu, koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.